Koning Willem-Alexander bij Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

04 augustus 2017

Zijne Majesteit de Koning is zaterdagochtend 16 september aanwezig bij de Jubileumdag van Reddingsbrigade Nederland. 16 september 2017 bestaat Reddingsbrigade Nederland 100 jaar en viert dit met een bijzondere dag op attractiepark Duinrell in Wassenaar waar de Reddingsbrigade onder andere aan het publiek laat zien wat de Reddingsbrigade allemaal doet.

De Koning spreekt op de Jubileumdag  met vrijwillige lifeguards en medewerkers van de Reddingsbrigade over onder meer preventie, waterhulpverlening en de opleiding tot lifeguard en bezoekt de presentatie en demonstraties die op het park ingericht worden. Daarnaast neemt de Koning tijdens de Jubileumontvangst het 1e jubileumboek  ‘De redder in nood’ over  de geschiedenis van 100 jaar Reddingsbrigade Nederland in ontvangst.

Reddingsbrigade Nederland is de landelijke vereniging van 166 aangesloten reddingsbrigades in heel Nederland. Zij heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dit gebeurt door het opleiden van jong en oud in zwemmend en varend redden.  De lifeguards van de Reddingsbrigade voeren jaarlijks gemiddeld 9.000 hulpverleningsactie op zee en in recreatiegebieden uit. 5.000 actieve vrijwilligers zorgen er al 100 jaar voor dat Nederland veilig van het water kan genieten.

Reddingsbrigade Nederland is zeer vereerd met de komst van de Koning: “Het koninklijk huis heeft altijd betrokkenheid bij en waardering voor het reddingswerk en de vrijwilligers getoond. Waardering is de belangrijkste honorering voor vrijwilligers.” aldus Jan Rijpstra, voorzitter Reddingsbrigade Nederland.