Serious Rescue voor Serious Request  30.000,00 euro

19 december 2016

Van 17 tot en met 19 december hebben 365 vrijwilligers van 32 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in gezet voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Gouda naar Breda een bedrag op van maar liefst € 30.000,- voor het goede doel van Serious Request, om zo te helpen kinderen te redden van de stille killer; longontsteking.

10

Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade heel Nederland veiliger van het water genieten. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is.  Zij is daarbij zelf ook mede afhankelijk van giften en donaties. Het ene goede doel helpt met deze actie het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal dit jaar voor de 7e keer 3 dagen lang in een oranje lint van reddingsboten worden gevaren voor het goede doel van Serious Request.  Met 41 reddingsboten zal een afstand van zo’n 145 kilometer worden gevaren door  Zuid-Holland en Noord-Brabant. Serious Rescue 2016 start in Gouda om vervolgens via Krimpen ad/ IJssel, Vlaardingen, Oud-Beijerland, Dordrecht, Werkendam, Lage Zwaluwe en Oosterhout bij het Glazen Huis in Breda aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen ze wel direct ingezet worden voor hulpverlening.

Het startschot voor  “Serious Rescue 2016” zal zaterdagochtend 17 december om 09.00 uur worden gegeven door de plaatsvervangend directeur van de Veiligheidsregio Hollands-Midden, de heer De Gouw, vanaf de Julianasluis (Ankerpad 2) in Gouda.  Maandagmiddag 19 december rond 13.00 uur zullen de deelnemers van “Serious Rescue” in Breda aankomen. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Bron: https://www.reddingsbrigade.nl/