De komende weken geeft de NRB zwemles aan Oekraïners zodat zij zichzelf in Nederland, maar in het bijzonder Nijmegen, veilig in en rond het water kunnen begeven. Onze instructeur Frans van de Laarschot geeft een kennismakingsles aan een 30 tal Oekraïners.

De les was opgezet om te kijken wie er zwemles nodig heeft en wie kon doorstromen naar zwemmend redden of waterpolo training. Na een observatie bleek dat de 30 tal Oekraïners allemaal wel wat hulp konden gebruiken bij het goed leren zwemmen. De komende weken gaat een team van enthousiaste instructeurs van de Reddingsbrigade deze mensen les geven om deze zwemvaardigheden te verbeteren. Daarna hopen we dat er een aantal doorgaan met het trainen van hun vaardigheden bij eens van onze zwemlessen.

Naast zwemvaardigheden word ook informatie gegeven over het zwemmen in open water. Er is een folder gedeeld in het Oekraïns waar je op moet letten bij het zwemmen in het buitenwater.

De Gelderlander heeft een mooie rapportage gemaakt van de inzet van de NRB, die is hier te lezen voor abbonees van de Gelderlander en hier voor mensen zonder een abonnement

Wil jij ook bijdragen aan de veiligheid rondom en op het water? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij de Nijmeegse Reddingsbrigade. Als je denk dat je zwemvaardigheden ook wel extra getraind kunnen worden, bekijk dan een van onze zwemlessen.