Instructeursopleiding

Onze zweminstructeurs worden opgeleid voor het lesgeven. We bieden gedurende het jaar interne trainingen aan. Heb je interesse in het volgen van een instructeuropleiding, dan kan je de opleiding tot instructeur niveau 2 en tot instructeur niveau 3 volgen. Hiervoor volgt de reddingbrigade de door NOC*NSF vastgestelde richtlijnen voor deze opleidingen. De basis van deze opleidingen is competentiegericht leren. Tijdens de opleiding heeft de kandidaat de beschikking over een praktijkbegeleider en een leercoach. De praktijkbegeleider is iemand van de Nijmeegse Reddingsbrigade (intern) welke er voor moet zorgen dat de kandidaat alle kneepjes van het instructeurs vak in de praktijk leert. De leercoach (extern) begeleidt het gehele proces. Het diploma wordt uitgegeven door de landelijke overkoepelende bond Reddingsbrigade Nederland.

ZRZ opleiding
Zwemmend Redden voor Zwembaden

Reddingsbrigade Nederland heeft in samenwerking met NPZ / NRZ de opleiding ZRZ ontwikkeld. Deze opleiding is voor toezichthouders in zwembaden. De opleiding bestaat zowel uit een theorie- als praktijkdeel en wordt afgesloten met een examen. Hiervoor dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en beschik je over een geldig EHBO-diploma. Heb je het examen succesvol afgerond, dan ontvang je een erkend diploma en kan je als toezichthouder in een zwembad aan het werk. Het volgen van EHBO lessen kan via de vereniging.

De opleiding ZRZ bestaat uit 12 praktijklessen van 50 min en 2 theorielessen van 2 uur. Tijdens de praktijklessen leer je alle vaardigheden die je nodig hebt als toezichthouder. Bijv. bevrijdings- en reddingsgrepen toepassen, het gebruiken van hulp- en reddingsmiddelen, conditie zwemmen, communicatie en leiding geven in geval van een calamiteit.

Na het volgen van de theorie maak je een adviesrapport over 2 situaties die zich in een zwembad kunnen voordoen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Het praktijkexamen duurt ongeveer een uur. Het adviesrapport wordt als onderdeel van het examen wordt beoordeeld.

Herhalingslessen ZRZ

Om de geldigheid van het diploma te behouden dient u, per twee jaar, vijf herhalingstrainingen te volgen en één verlengingsexamen te behalen.

Inschrijven

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Geslacht(verplicht)

  ManVrouw

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)