Wordt ook redder!

Zwemmen is ontspannend, gezond en verfrissend. Wie wil blijven zwemmen na het behalen van het ABC zwemdiploma kan doorgaan met een reddingsopleiding. Je leert hoe je onder alle omstandigheden veilig in het water kan bewegen, je eigen zwemvaardigheid verbeteren en je wordt getraind om je zelf en anderen te helpen in geval van nood. Kom gerust meedoen bij onze trainingen, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden.

Ons aanbod

Aanmelden

Zwemmend Redder
vanaf 9 jaar

Bij deze opleiding leer je hoe je anderen kan redden en helpen in geval van nood. Daarnaast besteden we aandacht aan het verbeteren van je eigen veiligheid, leer je welke hulp- en reddingsmiddelen je kan gebruiken, wanneer je reddingen uitvoert en wordt geoefend in het stellen van  een diagnose (van de situatie en slachtoffers). Voor het afsluiten van de opleiding dien je een aantal Proeven van Bekwaamheid (PvB) af te leggen.

Lifesaver
vanaf 13 jaar

De Lifesaver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. De opleiding heeft veel aandacht voor samenwerking, initiatief, communicatie, alarmering, veiligheid en nazorg. Hierbij maakt de Lifesaver zelf de inschatting om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden. Verder leer je hulpverlenen tijdens een georganiseerde hulpverlening. Voor het afsluiten van de opleiding dien je een aantal Proeven van Bekwaamheid (PvB) af te leggen

Voor Lifesaver 2 en 3 is een geldig EHBO-diploma nodig.

Lifeguard
vanaf 15 jaar

De opleiding bestaat uit drie onderdelen: Pool (zwembad), Open water en Beach (strand). De theorielessen worden in Sportfondsenbad West gegeven en voor de praktijklessen varen bij recreatieplas de Berendonck. De praktijklessen zwemmen worden in Sportfondsenbad West gegeven.

Je wordt opgeleid voor toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, open water en het zwembad. Voor het afsluiten van de opleiding dien je een aantal Proeven van Bekwaamheid (PvB) af te leggen.

Voor (Junior en Senior) Lifequard is een EHBO-diploma nodig.

Vervolgens zijn er mogelijkheden om je verder te specialiseren tot Reddingsbrigadechauffeur en/of (Senior) Lifeguard Schipper.

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Geslacht(verplicht)

  ManVrouw

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Geen EHBO diploma?

  Mocht je deel willen nemen aan de bovenstaande cursussen maar heb je geen EHBO-diploma? De Nijmeegse Reddingsbrigade biedt ook cursussen aan om jouw EHBO diploma te behalen!

  EHBO