Nederland bestaat voor een groot gedeelte uit water en daarom is goed leren zwemmen naast leuk ook van levensbelang. Het leren zwemmen is voor iedereen van belang en daar zet de Nijmeegse Reddingsbrigade zich voor in. De brigade geeft zwemles in Nijmegen volgens het Zwem ABC en is hierin een erkent ‘’Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma’s’’. De reddingsbrigade is aangesloten bij het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ.

Leren zwemmen bij de Nijmeegse Reddingsbrigade

Vanaf 5 jaar kan je bij de Nijmeegse Reddingsbrigade leren zwemmen. Er wordt les gegeven volgens onze eigentijdse methode op individueel niveau. Onze instructeurs zijn geschoolde en enthousiaste vrijwilligers die iedere week hun best doen om de kinderen goed te leren zwemmen. De kwaliteit van het zwemmen en een leuke zwemles staat bij ons voorop.

Binnen dit traject maken we gebruik van een Leerling Volg Systeem. Op deze manier is het voor iedere instructeur inzichtelijk welke vaardigheden een kind onder de knie heeft, waar we nog extra aandacht aan moeten besteden en wanneer een kind klaar is voor de volgende stap in het traject. Als ouder kan je dit zelf volgen door naar de maandelijkse kijklessen op de eerste woensdag van de maand te komen of dit aan de badcoördinatoren te vragen.

De zwemlessen voor het Zwem ABC worden gegeven op woensdagavond en duren 60 minuten. Drie kwartier van de zwemles bestaat uit het oefenen, verbeteren en aanleren van de lesstof. De resterende tijd wordt besteed aan veel spetters, spelen en vriendjes maken tijdens het vrij spelen. De ideale manier om in de praktijk te brengen wat er geleerd is.

Hoe ziet het Zwem ABC traject er uit

De zwemlessen beginnen in het instructiebad, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan het watervrij maken. Dit vormt de basis om te leren zwemmen en vrij te kunnen bewegen in het water. Kinderen leren drijven, onder water gaan, draaien en het water uit klimmen. Vervolgens starten we met het aanleren van de zwemslagen. Wanneer een kind de basisvaardigheden onder de knie heeft wordt er verder geoefend in het diepe lesbad.

In het diepe lesbad worden de zwemvaardigheden verbeterd en is er naast het leren van de zwemslagen ook aandacht voor andere oefeningen. Denk hierbij aan onder water zwemmen, over en onder een vlot door zwemmen, maar ook het leren zwemmen met kleren aan. Door deze verschillende oefeningen leert een kind naast zwemmen ook veilig in het water zijn.

Wanneer de diploma’s ABC zijn behaald is er een goede basis ontwikkeld om te kunnen zwemmen. Wel is het van belang om regelmatig te blijven zwemmen om de vaardigheden te blijven oefenen en ontwikkelen.

Ik heb diploma C gehaald ?

Wist je dat de Nijmeegse Reddingsbrigade speciale opleidingen aanbiedt die aansluiten op het Zwem ABC? Wil je meer informatie over de reddingsopleidingen die de Nijmeegse Reddingbrigade aanbiedt? Klik dan hier voor opleidingen – reddend zwemmen.

Inschrijven/aanmelden

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum(verplicht)

  Geslacht(verplicht)

  ManVrouw

  Zwemdiploma

  Voorkeur zwembad
  Erica Terpstrabad

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Lestijden & locatie

  Erica Terpstrabad (woensdagavond)

  18:30-19:30 Eerste lesuur (inclusief 15min vrij spelen)
  19:30-20:30 Tweede lesuur (inclusief 15min vrij spelen)