Wie wil blijven zwemmen na het behalen van het ABC zwemdiploma kan doorgaan met een reddingsopleiding. Je leert hoe je onder alle omstandigheden veilig in het water kan bewegen, je eigen zwemvaardigheid verder verbeteren en je wordt getraind om je zelf en anderen te helpen in geval van nood.

Als je nieuwsgierig bent is er altijd een mogelijkheid tot een proefles!

Junior redder – vanaf 6 jaar 

Bij deze opleiding leer je hoe je jezelf kan redden en helpen in geval van nood. Daarnaast besteden we aandacht aan survivallen in het water, leer je hoe je hulp- en reddingsmiddelen kunt gebruiken en wanneer je deze gebruikt. Voor het afsluiten van de opleiding dien je een aantal Proeven van Bekwaamheid af te leggen.

Zwemmend redder – vanaf 9 jaar

Bij deze opleiding leer je hoe je anderen kan redden en helpen in geval van nood. Daarnaast besteden we aandacht aan het verbeteren van je eigen veiligheid, leer je welke hulp- en reddingsmiddelen je kan gebruiken, wanneer je reddingen uitvoert en wordt geoefend in het stellen van een diagnose (van de situatie en slachtoffers). Voor het afsluiten van de opleiding dien je een aantal Proeven van Bekwaamheid af te leggen.

Lifesaver – vanaf 13 jaar

De Lifesaver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. De opleiding heeft veel aandacht voor samenwerking, initiatief, communicatie, alarmering, veiligheid en nazorg. Hierbij maakt de Lifesaver zelf de inschatting om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden. Verder leer je hulpverlenen tijdens een georganiseerde hulpverlening. Voor het afsluiten van de opleiding dien je een aantal Proeven van Bekwaamheid (PvB)af te leggen. Voor lifesaver 2 en 3 is een geldig EHBO-diploma nodig.

Inschrijven/Aanmelden

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Geslacht(verplicht)

  ManVrouw

  voor de cursus

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Lestijden en Locaties

  Erica Terpstrabad

  18:30-19:30 Eerste lesuur,
  inclusief 15 min. vrij spelen
  19:30-20:30 Tweede lesuur,
  inclusief 15 min. vrij spelen